Wednesday, March 23, 2011

Kejap ade, Kejap xde...Pastu ade balik...



Ni ha.. I nak cite ckt kisah canopy mase majlis bertunang hari tu...
Alkisahnye kan... Mak i dah sewe canopy kat 1 tempat ni..
Family kitorg xpenah sewe kat situ.. saje je nak cube..
Mane la tau ok kan..

Org tu pasang canopy awal gile kot.. Hari rabu dah siap pasang..Majlis i hari sabtu..
Tapi die xpasang scallop lagi..Die kate nak pasang esoknye..

So, esoknye dorg pon dtg  la nak pasang scallopnye tu.. I nk scallop 2 warne..
Pink + purple..
so org tu kate xde la kak.. wane purple dah habis..
Ramai org kawen mggu ni pakai wane tu..
yg tinggal xcukup nak pasang kt umah akk..
Kitorg leh pasang wane pink je kak..

Time tu i dah rase len macam dah..
Kalau dah tau xcukup awat terime gak tempahan kitorg kan..
Pastu i ckp la, KALAU BOLEH i nak scallop tu ikot tema..
Adik tu pon ckp, emm nntilah kak ye.. nnti kitorg tgk dulu kat opis ade ke x lg wane tu...

Pastu i pon keluar la nak g ambil baju tunangi..
Tup2, dapat panggilan dari nenek i yg kat rumah tu, ckp khemah semue dah kene cabut..
Time tu i rase pelik+cemas+marah+ takut & mcm2 lg lah perasaan..

Teros i g tanye mak i cmne nk buat..
Mak i pon teros kol org tu.Tapi die xangkat pon. Banyak kali gak la mak i kol. Last2 die off hp u all tau..
Geram gile la. I dah la tengah risau. Tetibe teringat yg kitorg ade sedare yg sewekan canopy gak.
So, mak i teros kol sedare kitorg tu.
Tanye ade x canopy lg.. Time tu dah xpk nak wane pink purple ke ape..
Janji ade khemah....

Alhamdulillah ade... Rezeki betol...

So sebagai kesimpulan, jgn sewe canopy kat org yg xleh terime teguran cmnie...
haisssh...
Menyusahkan kitorg je.....






Jempot makan semue..
hehhehe..;p


p/s: Macam mane la nak maju kalau xdapat terime teguran.. Renung2kan dan selamat beramal.;)

4 comments:

lind said...

cantiknya pink purple.. btw selamat bertunang =)

~~Miss iLa~~ said...

tq lind..;)

fitria said...

gila la org tu... mujur la ade bekap canopy.. kalau tak,xtau camne kan..

~~Miss iLa~~ said...

Fitria: tau xpe.. time tu memang cuak habis laaa... Dah la mase majlis i tu hujan lebat tau.. nasib ade canopy tu..ade gak tempat tok dorg berteduh..hhehehhehe